U trendu

Kongres „Održiva arhitektura – energetska efikasnost“

BEOGRAD – Drugi međunarodni kongres „Održiva arhitektura – energetska efikasnost“ biće održan 6. i 7. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci, najavili su danas organizatori.

Manifestacija će okupiti najpoznatije svetske arhitekte koji će kroz predavanja, radionice i izložbu preneti svoja iskustva i znanja.

Fokus će biti na održivom, ekološki i energetski efikasanom pristupu u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja.

Kroz recentne projekte i studije 10 poznatih predavača iz 10 zemalja sveta biće predstavljeni savremeni tokovi u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala.

To će, kako ističu organizatori, biti prilika da srpski stručnjaci razmene iskustava sa sa najznačajnijim svetskim i domaćim predavačima i stvaraocima.

U okviru kongresa biće održane dve radionice namenjene mladim arhitektima i studentima.

Manifestaciju organizuju udruženje EKOKULT+, magazin „Eko kuća“ i Arhitektonski fakultet u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar