U trendu

Konkurs ambasade Ć vajcarske za mlade umetnike

Ambasada Ć vajcarske raspisala je konkurs za mlade srpske vizuelne umetnike i umetnice na temu „Lično angaĆŸovanje“.

Na konkurs se mogu prijaviti umetnici i umetnice rodjeni 1993. godine i kasnije, sa stalnim boravkom na teritoriji Srbije od najmanje tri godine. Umetnička dela sa kojima apliciraju mogu biti: slike, fotografije, video radovi, instalacije i skulpture u zatvorenom prostoru i na otvorenom.

Priliku da dobiju finansijsku potporu za realizaciju svojih radova i učeơće na kolektivnoj izloĆŸbi od kraja juna do kraja jula 2019. u rezidenciji ambasadora Ć vajcarske u Beogradu, dobiće najviĆĄe pet autora, saopĆĄtila je danas ĆĄvajcarska ambasada.

Ambasada je navela da drugi put pruĆŸa podsticaj mladim srpskim vizuelnim umetnicima i umetnicama, nastavljajući da neguje instituciju godiĆĄnjeg konkursa pod nazivom „Privatna vrednost“.

U fokusu izloĆŸbe, u skladu s kontinuitetom od prethodne godine, biće „Privatna vrednost“, ali je specifična tema na koju bi trebalo da odgovore učesnici  konkursa „Lično angaĆŸovanje“ koje se moĆŸe ispoljiti u različitim umetničkim oblicima.

Izabrani umetnici za izloĆŸbu dobiće po 500 evra i pomoć za pripremu radova. Medju autorima čiji radovi budu izloĆŸeni, stručni ĆŸiri će izabrati jednog  koji će biti dobitnik posebne nagrade od 2.000 evra. Radovi će uz dozvolu autora biti na aukciji tokom izloĆŸbe.

Prijave za konkurs „Privatna vrednost 2019“ moraju biti poslate u PDF formatu maksimalne veličine 10 MB, koji treba da sadrĆŸi tri do pet radova, uključujući naslove, dimenzije i godinu nastanka dela. Detalji o konkursu se mogu naći na internet stranici ambasade Ć vajcarske https://www.eda.admin.ch/dam/countries/countries-content/serbia/sr/otvoreni_poziv_privatna_vrednost_2_srb.pdf

Prijave se mogu poslati najkasnije do 1. marta na bel.opencall2019@eda.admin.ch

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar