U trendu

Konkurs za Četvrto međunarodno bijenale grafike u Čačku

BEOGRAD – Platforma za promociju umetnosti multioriginala raspisala je konkurs za Četvrto međunarodno bijenale grafike u Čačku 2020. godine.

„Cilj Bijenala je da se regionalnim i međunarodnim umetnicima pruži institucionalna podrška u profesionalnom napredovanju, da podstakne interesovanje za ovu umetničku disciplinu među drugim akterima u umetnosi i kulturi, kao i među širom publikom na nacionalnom i međunarodnom nivou, kaže umetnički direktor Bijenala, Dragan Dobrosavljević.

Konkurs je otvoren za sve profesionalne umetnike, teoretičare i istraživače, kao i za studente završnih godina osnovnih studija na fakultetima likovnih i primenjenih umetnosti.

Na konkurs se podnose radovi nastali poslednje tri godine u svim tradicionalnim tehnikama i savremenim postupcima, ali neće biti razmatrane reprodukcije, serigrafije i fotografije.

Bijenale nema tematskih ograničenja.
Konkurs se sastoji iz dve faze. Prava faza traje od 28. avgusta 2019. do 1. juna 2020. u kojoj autori šalju radove na office@graphicacak.com, a u drugoj fazi koja traje od 20. juna do 1. septembra 2020. autori, koji su prošli selekciju, šalju svoje odobrene radove poštom na adresu bijenala.

Na Bijenalu će biti dodeljena priznanja.

Gran-pri Bijenala sastoji se od novčane nagrade u iznosu od 1.500 evra.

Osim glavne nagrade biće dodeljena i Nagrada za inventivnost u grafičkoj umetnosti Nagrada za tehničku izuzetnost, Specijalna nagrada za ekslibris i Nagrada za studentski rad.

Svi nagrađeni radovi ulaze u Zbirku Bijenala.
Radovi sa imenom i prezimenom učesnika treba da budu dostavljeni najkasnije do 1. septembra 2020. godine

Svečano otvaranje izložbe biće u oktobru 2020. Izložba traje u toku oktobra i novembra 2020. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar