U trendu

Kopaonik: Koncertom gitarskog benda najavljen novi festival

KOPAONIK – Fantastičnim koncertom novog super-gitarskog trija „Kings of Strings – The Youngsters“, u Grand hotelu na Kopaoniku sinoć je najavljeno prvo izdanje „Guitar Art Winter Festa“ 2020. godine.

Novi gitarski bend čine Mozes Rosenberg iz čuvene porodice Rosenberg sa svojim džez „manouće“ stilom, Jorgos Jorgopulos, grčki virtouz na buzukiju, i svestrani srpski gitarista Bojan Ivanovski.

Pre nego što je ovaj fantastični bend svirao različite poznate klasične džez, flamenko i pop teme iz regiona i sveta, prisutnima u Grand hotelu obratio se Boško Radojković, direktor „Guitar Art“ festivala.

„Imam veliko zadovoljstvo da najavim ‘Guitar Art Winter Fest’, muzičku manifestaciju koja će se od sledeće godine održavati u samom centru Kopaonika. Brojni sjajni muzičari iz regiona i sveta svojim nastupima upotpuniće turističku ponudu Kopaonika. Novi festival je rezultat izuzetne saranje ‘Guitar Art’ festivala s lokalnom samoupravom Raške, koja je prepoznala potencijal prvorazrednih umetničkih događaja za razvoj turizma“‘, rekao je Radojković Tanjugu.

Bojan Ivanovski je istakao da će novoformirani super-gitarski bend lako uspostaviti komunikaciju s publikom.

„Siguran sam da će u godinama koje su pred nama, zajedno sa svojim prijateljima i sjajnim muzičarima Mozesom i Jorgosom, pokazati koliko gitara može da bude interesantnan instrument. Prednost našeg benda je ta što svi dolazimo sa različitih strana sveta i to bogatstvo muzičke kulturne baštine vezano za gitaru predstavićemo i na prvom izdanju ‘Guitar Art Winter Festa’ 2020. godine na Kopaoniku'“, rekao je Ivanovski.

Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić kazao je da će gosti Kopaonika od iduće godine imati dodatni umetnički sadržaj.

„Pored muzičkog dela festivala, predstavićemo i izložbe, organizovati zimski art bioskop i različita predavanja. Naša ideja je da obogatimo turističku ponudu Kopaonika i tako privučemo još veći broj ljudi u naš najznačajniji turistički centar“, rekao je Rakitić.

„Guitar Art Festival“ pokreće zimsko izdanje ove muzičke smotre nakon 20 uspešnih godina velikog beogradskog festivala, koji je do sada organizovao 315 koncerata sa više od 210.000 posetilaca.

Proteklih godina „Guitar Art Festival“ organizovao je i 13 letnjih izdanja „Guitar Art Summer Festa“ u Herceg Novom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.