U trendu

Krimi roman „Devojka koja je ćutala“ Rosenfelta/Jorta

BEOGRAD – Skandinavski autori pre svega Šveđani i Norvežani iznedrili su čitavu generaciju prvorazrednih pisaca trilera koji, ako se izuzmu neki veterani tog žnara sa anglosaksonskog područja, zauzimaju prva mesta na listama bestselera širom sveta, a toj grupi pripada tandem Hans Risenfeld i Mikael Jort

„Vulkan izdavaštvo“ je objavilo njihov najnoviji roman „Devojka koja je ćutala“, koji je već postao švedska i svetska književna senzacija, jer pokreće snažne emocije i ostavlja čitaoce bez daha.

Knjiga je kao stvorena je za ljubitelje majstorski napisanih kriminalističkih trilera. Vulkan je je već objavio nekoliko naslova ovog autorskog tandema: „Čovek koji nije bio ubica“, Čovek koji je gledao žene“ i „Čovek koji nije bio tamo“.

„Kolege ga mrze, kriminalci ga se plaše, čitaoci obožavaju – on je jedan jedini, neodoljivi detektiv Sebastijan Bergman“, predstavila je PR mernadžer Vulkana Lana Radisavljević, glavnog junaka svih ovih trilera.

Postoji televizijska serija u kome je glavni junak detektiv Valander, zasnovana na njegovim doživljajima. Na žalost, za sada još nije snimljen serijal na osnovu knjiga o Bergmanu koje su preveden je na više od 35 jezika širom sveta i prodatih u milionima primeraka.

Kada se u idiličnoj, predivnoj, beloj kući u Švedskoj dogodi brutalan zločin – Sebastijan Bergman je jedini koji bi mogao da reši misteriju.

Ovaj neprikosnoveni stručnjak našao se u ćorsokaku jer nema osumnjičenih. Sebastijan će otkriti da ipak postoji jedan svedok: devojčica Nikol videla je šta se dogodilo, ali je pobegla, strahujući za sopstveni život. Nema je već tri dana, a tragovi vode u veliku šumu iza kuće.

Svi su svesni da je moraju pronaći pre nego što bude prekasno, i zato traže pomoć javnosti. To je mač sa dve oštrice – ubica će saznati da svedok ipak postoji. Trka s vremenom je počela: da li će Sebastijan pronaći ubicu pre nego što završi započeto, ljubitelji intrigantnih trilera saznaće u romanu „Devojka koja je ćutala“.

Hans Rosenfelt i Mikael Jort su švedski scenaristi, režiseri i pisci. Udružili su se 2010. godine da napišu serijal kriminalističkih romana sa Sebastijanom Bergmanom kao glavnim likom.

Rosenfelt se u početku bavio glumom da bi kasnije prešao na pisanje scenarija. Kreator je brojnih popularnih švedskih TV serija koje su emitovane širom sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.