U trendu

Kristina Jovanović – Kika: Najsretnija sam sa bendom na sceni

BEOGRAD – Kristina Jovanović Kika, diplomirana glumica Akademije umetnosti u Beogradu, predstavila je nedavno prvi album svog benda „Kika“ – „Posledica puberteta“, i prvi video singl.

Kristina Kika Jovanović već dugo godina je i članica benda E-play, a ove godine je imala i glavnu ulogu u filmu „Reži“ Koste Đorđevića.

Šira publika prepoznaće je po ulozi u seriji „Istine i laži“.

Mediji su album prvenac benda „Kika“ opisali kao „eksploziju pozitivne energije, žestoke tonove i melodične linije, energični ženski vokal i puno mladalačkog šarma i neobično-iskrenih-stihova“.

Bend „Kika“ osim Kristine čine i Mihajlo Bogosavljević na gitari, basista Mladen Lukić, bubnjar Miloš Jakovljević i još jedan gitarista, Svebor Šakić.

Kristina Jovanović za Tanjug kaže da je bend zajednica nezrelih umetnika koji su se sakupili u pozorištu.

„Mihajla i Mladena sam upoznala u Pozorištu na Terazijama kada sam tamo dolazila kao studentkinja prve godine glume. Njih dvojica su mi predložili da sviramo naše autorske pesme. Onda sam napisala svoju prvu autorsku pesmu, pa smo napravili i ceo album ‘Posledica puberteta’ sa devet pesama koji govori o ljubavi. Pubertetskoj, ludoj ljubavi“. kazala je Jovanovićeva i napomenula da bend svira urban pank pop.

Kako kaže, u publici ima dece od 12 godina i penzionera…

„Svi super reaguju. Deca đuskaju, prate ritnmove, a i moja mama je bila na promociji albuma i iskakala se pošteno. Baš joj se svidelo. Nije bila na tom koncertu samo zbog ćerke“, kazala je Kristina.

Za nju nema lepšeg momentra u životu od nastupa benda pred publikom.

“ Za mene je jedinstven osećaj kada nam se događa muzika na sceni“, kazala je Kika Jovanović i napomenula da ne bi volela da je na kastinzima za uloge doživljavaju kao pevačicu nekog benda.

„Neću odustati od glume, a bogami ni od muzike“, poručuje Kika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.