U trendu

„Krv na snegu“ Jua Nesbea u knjižarama

Novi roman omiljenog pisca krimića na ovim prostorim Jua Nesbea „Krv na snegu“ od danas se može naći u knjižarama „Delfi“, „Laguninim“ klubovima čitalaca.

Junak novog Nesbeovog krimića, koji ne spada u serijal o Hariju Huleu, je Ulav Johansen, plaćeni ubica koji pati od disleksije, a uz to je i zaljubljive prirode.

Kada donedavni monopolista na poljima prostitucije i trgovine heroinom u Oslu Danijel Hofman ponudi Ulavu veliki iznos da ubije njegovu nevernu suprugu Korinu, ovaj prihvata s oklevanjem, ali se sve menja kada i ugleda svoju narednu metu.

Zaljubljivi Ulav, sklon izmišljanju i prekrajanju priča, odlučuje da promeni plan.

Po mišljenju kritičara, „Krv na snegu“ je „pohvala jednostavnom, svedenom pripovedanju iz prošlosti, ali ujedno nudi i paralele sa Tarantinovim filmom“.

„Nesbeovoj umešnosti pripovedanja ne može se naći mana“, ističu kritičari.

Nesbo's Oslo, Norway… Jo Nesbø, the author, loves Oslo, in Norway, for its village quality, opportunities for cycling…

Gepostet von Jo Nesbo am Sonntag, 3. März 2013

Ju Nesbe je predstavnik nordik noara i najpopularniji evropski savremeni pisac trilera, dobitnik je brojnih nagrada, kritičari ga hvale da je proširio žanrovske okvire modernog kriminalističkog romana i ističu njegove književne kvalitete.

Kombinuje složenu radnju, izuzetnu napetost i briljantnu karakterizaciju likova sa dubokim moralnim raspravama i prikazom savremenog društva.

„Laguna“ podseća da 19. oktobra u srpske bioskope stiže i prvi film o Hariju Huleu „Sneško“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.