najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kustendorf, Mećavnik i Andrić Grad u Lonely planetu

Međunarodni filmski i muzički festival “Kustendorf” našao se u najpopularnijem svetskom turističkom vodiču “Lonely Planetu”, saopštili su danas organizatori manifestacije.

Ovaj najveći turistički vodič osvrnuo se na predivne predele Zapadne Srbije, Mećavnika i Andrićgrada dajući detaljne instrukcije na koji način da se stigne do tamo kao i šta obavezno posetiti.

“Bilo da dolazite helikopterom – kao slavni posetioci Kustendorfa Džoni Dep i Monika Beluči – ili živopisnim, krivudavim putem, Mokra Gora vas dočekuje sa “wow” faktorom”, navodi “Lonely Planet” i nastavlja sa opisom Drvengrada kao filmske bajke, ističući da ga je izgradio dvostruki dobitnik Zlatne palme, Emir Kusturica.

“Na festivalu, filmski stvaraoci od Kine do Islanda prikazuju svoja nova ostvarenja, dok večernji koncerti pulsiraju do ranih sati”, skreću pažnju autori teksta na “Kustendorf”, a zatim preporučuju Drvengrad za idealni zimski odmor gde posetioce može zagrejati čašica srpskog tradicionalnog pića, rakije.

U tekstu se dalje skreće pažnja na lepote Zlatibora i Tare, ali i Andrićgrada, druge zamisli i kreacije režisera Emira Kusturice, kamenog grada u Višegradu imenovanog po nobelovcu Ivi Andriću.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike