U trendu

„Kvadratni koren iz života“ Muharema Bazdulja

BEOGRAD – U knjižari Delfi SKC sutra (25. april) biće održana promocija knjige „Kvadratni koren iz života“ Muharema Bazdulja.

Pored autora o knjizi će govoriti Zoran Đerić, književnik i upravnik Srpskog narodnog pozorišta i Miroljub Stojanović, književni i filmski kritičar i urednik izdavačke delatnosti Filmskog centra Srbije.
Kako je najavila Maja Šarić, predstavnica za štampu „Lagune“,
„Kvadratni koren iz života“ otvara se stihovima Toma Vejtsa.

„Ima nečeg od te intonacije i tog vokala u glasu naratora novog romana Muharema Bazdulja. Ovaj autor je već prepoznatljiv po veštom i uzornom pisanju iz prvog lica jednine, no nijedan njegov prethodni lik nije bio toliko slojevit i kompleksan kao ovaj u novoj knjizi“, kazala je Šarić.

Glavni junak je Sergej Babić, Beograđanin već dobrano zagazio u pedesete. On kreće na put za Tuzlu. Godina je 2014, a on je u Tuzli već jedanput bio, tačno dvadeset godina ranije. Tokom tri sata vožnje, Babić se priseća mnogo dužeg putovanja ka istoj destinaciji i pravi bilans što vlastitog života, što političkih i generacijskih promašaja. Pišući o politici, ne upuštajući se u detalje niti u pospupke pojedinih ličnosti Bazdulj prikazuje duh vremena kroz opise intelektualnih kružoka koji vode isprazne razgovore uvereni da nude realna rešenja za sve aktuelne probleme. Bazdulj je napisao roman koji se brzo čita i dugo pamti“, zaključila je Maja Šarić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.