U trendu

Maja Maletković postavlja predstavu u Kanadi

BEOGRAD – Međunarodni tim, sačinjen od srpskih i kanadskih umetnika, danas u Montrealu počinje probe za novu predstavu pod naslovom „I dalje?“
Ovaj internacionalni projekat su osmislile i predvode rediteljke Anna Vigeland i Maja Maletković.

Predstava u nastanku za polazište ima priče Franca Kafke i okuplja tim vrhunskih cirkuskih izvođača koji su sarađivali sa međunarodnim cirkusima kao što je Cirque de Soleil.

Vrednost ovog poduhvata prepoznao je Kanadski Umetnički Savet, uz čiju podršku je projekat i omogućen.
Sagledavajući dosadašnji rad srpske ekipe koja je deo projekta, ovakav uspeh ne čudi.
Maja Maletković potpisuje uspešne predstave kao što su ,“Slučajna smrt jednog anarhiste“, po drami nobelovca Darija Foa, u kojoj, između ostalih, igraju Nikola Đuričko, Nikola Rakočević i Bojan Dimitrijević a za koju se od premijere traži karta više na blagani Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Njena poslednja predstava u Srbiji „Pogledi“, u kojoj su premijerno igrali Katarina Radivojević, Nina Seničar i Marija Vicković, ovog proleća takođe je privukla veliku pažnju publike i javnosti.
Srpski deo tima čine i kostimograf Veljko Stojanović i arhitekta i scenograf Vera Komarčević, koji su već sarađivali sa Majom Maletković ali i drugim autorima u različitim srpskim pozori?tima i institucijama.
Ovaj projekat, koji je već zagolicao maštu javnosti, imaće premijeru na leto 2019. u Montrealu.

Potom će uslediti kanadska nacionalna i internacionalnu turneja, koja bi trebalo da rad ovog međunarodnog tima predstavi i srpskoj publici kao i javnosti u regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar