U trendu

Marija iz „Žikine dinastije“: Evo zbog čega sam napustila Jugoslaviju

Rialda Kadrić, široj publici poznata kao Marija iz Žikine dinastije, javnošću je odlučila da podeli svoju tešku životnu priču i objasniti zašto se iz Londona nikad više nije vratila u Beograd, prenosi Kurir.

U London je otišla 1986. misleći da će tamo biti samo privremeno, ali je porodična tragedija podstakla da ostane tamo i pokuša sebi da izgradi neki bolji život.

Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sedela sam u stanu u Londonu, gledala vesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se celom zemljom, odlučila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život“, ispričala je Rialda.

Svoju najpoznatiju ulogu, lik Marije u „Žikinoj dinastiji“, dobila je kad je imala tek 13 godina, a otkrila je da je svoj prvi poljubac doživela upravo snimajući scenu za ovaj legendarni filmski serijal.

„Prvi put sam se u životu poljubila pred filmskim kamerama. I naravno da sam ja tu glumila zrelost, jer sam htela da pokažem da ja to sve znam. Ne savetujem, probajte bez filmskih kamera“, kaže ona.

Iako je stekla veliku popularnost, objasnila je da joj to nije donelo sreću.

„Popularnost u pubertetu može da donese i usamljenost. Kad prođete pokraj bioskopa i vidite drugara iz razreda kako kupuje karte za film u kom glumite, radije biste da se ne sretnete tako“, ispričala je.

Priznala je ipak, da se sa svojom filmskom ljubavi, Vladimirom Petrovićem koji je igrao Žikinog sina Bobu, ne čuje, i da ne zna čime se on danas bavi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.