U trendu

Mažoretkinje iz Herceg Novog promovisale 50. Praznik mimoze

NOVI SAD – Defileom mažoretkinja i klovnova praćenim autentičnom muzikom kroz centar Novog Sada, gosti iz Herceg Novog promovisali su sinoć ovogodišnji jubilarni „Praznik mimoze“ koji će biti otvoren 1. februara.

„Drago mi je što smo posle dvogodišnje pauze opet u bratskom Novom Sadu i što možemo da prenesemo duh Mediterana i festival koji je poznat još iz vremena bivše Jugoslavije, a za ovih 50 godina se pročuo i u celom svetu“, rekao je predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić i zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i pozvao Novosađane da posete „Praznik mimoze“.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić pozdravio je goste sa Jadrana i takođe pozvao građane Srpske Atine da posete festival.

Predsednica i kapelnica Gradske muzike Valentina Kulinović je u orkestru od 2012. godine i kaže da je ovaj vid promocije veoma važan.

„To je jedan veliki prolećni praznik i veoma značajan za građane Herceg Novog, ali i za turiste i ne bi trajao 50 godina da nije svima toliko interesantan“, rekla je za Tanjug Kulinovićeva.

I za mažoretkinje je svako gostovanje praznik kao i festival u Herceg Novom.

„Biti mažoretkinja je divno iskustvo, putujemo i upoznajemo druge ljude, mnoga mesta i ponosne smo što možemo na taj način da predstavimo svoj grad“, kazala je Lana Bulatović, predvodnica mažoretkinja iz Herceg Novog.

Ovogodišnji „Praznik mimoze“ trajaće 50 dana i u znaku jubileja imaće 50 programa, a na otvaranju 1. februara će nastupiti Zdravko Čolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.