U trendu

Mediji u regionu: Odlazak dive

BEOGRAD – Mediji u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji takođe prenose vest o odlasku dive jugoslovenskog glumišta Milene Dravić.

Crnogorske Vijesti na svom portalu uz naslov „Odlazak dive glumišta“ podsećaju da je Milena Dravić glumila u više od 100 filmskih ostvarenja i odigrala 20 pozorišnih uloga, od kojih su mnoge višetruko nagrađane.

Glas Banjaluke u tekstu naslovljenom „Odlazak dive“ nabraja u kojim je sve filmovima Milena Dravić ostvarila izvanredne uloge i koje je sve nagrade dobila.

Slovenačko „Delo“ takođe prenosi vest o smrti Milene Dravić u tekstu naslovljenom „Jedina jugoslovenska glumica koja je dobila nagradu na prestižnom festivalu u Kanu“

Radio televizija Republike Srpske i Federalna Televizija u Bosni i Hercegovini na svojim portalima prenose informacije o odlasku Milene Dravić, a portal Klix.ba donosi tekst sa naslovom „U Beogradu preminula legendarna jugoslovenska glumica Milena Dravić“.

„Milena Dravić je definitivno bila jedan od zaštitnih znakova jugoslovenske kinematografije. Osim jugosloveskih filmskih klasika, brojnih partizanskih filmova i slično, Milena je u poslednje dve decenije ostvarila i veliki broj uloga u domaćim humorističkim serijama, među kojima je i „Lud, zbunjen, normalan“, reditelja Elmira Jukića“, piše, između ostalog, portal Klix.ba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.