U trendu

Međunarodna konferencija fakulteta primenjenih umetnosti

BEOGRAD – Beograd će biti domaćin Prve međunaordne konferencije fakulteta primenjene umetnosti od 28-30. novembra, saopštili su organizatori.

Konferencija će se održati u Srpskoj akademiji nauka imumetnosti a organizuje je „Smart art-umetnost i nauka u primeni“ pod nazivom „Od inspiracije do interakcije“.

Učesnike će u 10.00 časova pozdraviti u Svecanoj sali SANU akademik Ljubomir Maksimović, potpredsednik SANU, a zatim će svoj referat podneti akademik
Branislav Mitrović, ispred Odeljenja likovne i muzičke umetnosti SANU.
Zatim će govoriti prof. dr Irena Živković, v. d. dekana Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu i prof. dr Milan Prosen, predsednik Organizacionog odbora konferencije SmartArt
Osnovna svrha konferencije je uspostavljanje međunarodnog foruma za razmenu mišljenja i iskustava nastalih kao rezultat međusobnog povezivanja i razmene uticaja između primenjenih umetnosti i nauke.
Ovogodišnja tema konferencije „Od inspiracije do interakcije” zasniva se na interdisciplinarnom i transdisciplinarnom povezivanju primenjenih umetnosti sa društveno-humanističkim, tehničko-tehnološkim, kao i drugim naukama koje imaju ulogu u njenom razvoju.

Konferencija se fokusira na sve aspekte uzajamne inspiracije i interakcije između nauke i oblasti primenjenih umetnosti: animacije, vajarstva, dizajna enterijera i nameštaja, grafike, grafičkog dizajna, ilustracije, industrijskog dizajna, keramike, kostimografije, savremenog odevanja, slikarstva, scenografije, tekstila, fotografije i drugih, kao i na saradnju nauke i umetnosti u oblasti Konzervacije i restauracije.
Konferencija, već u svom prvom vidu, okuplja veliki broj stručnjaka različitog profila, uglavnom univerzitetskih profesora i renomiranih naučnika, umetnika i stručnjaka, iz petnaestak zemalja sa pet kontinenata, među kojima i Rusije, Australije, Japana, Egipta, SAD, Mađarske, Italije, Francuske, Poljske, Češke, Hrvatske i drugih.

Značajan odziv vrhunskih imena iz sveta nauke i umetnosti osnov je da konferencija postane tradicionalna manifestacija Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar