U trendu

Međunarodna oznaka „The white ravens“ za roman Šajtinca

BEOGRAD – Roman Uglješe Šajtinca „Banda neželjenih ljubimaca“, u izdanju „Pčelice“, ovogodišnji je dobitnik prestižne Međunarodne oznake „The White Ravens“, koju dodeljuje Internacionalna Biblioteka za mlade iz Minhena.

Svake godine na Sajmu knjiga u Frankfurtu predstavlja se katalog sa 200 novih naslova za decu i mlade autora širom sveta koji pišu na 40 različitih jezika.

Ovaj katalog je rezultat istraživačkog rada stručnjaka književnosti za decu i mlade zaposlenih u Internacionalnoj biblioteci za mlade u Minhenu, a njegov cilj je da se svetskoj javnosti predstave najbolja dela ove oblasti na međunarodnom nivou. Odabrani naslovi dobijaju oznaku „The White Ravens“ za tekuću godinu, saopštila je „Pčelica“.

Katalog „The White Ravens 2019“ biće predstavljen 17. oktobra na Sajmu knjiga u Frankfurtu, na Kids Stage-u.

Promociji će prisustvovati predstavnici Izdavačke kuće „Pčelica“, koja je tom prilikom u ulozi izlagača na Sajmu knjiga u Frankfurtu.

Podsećanja radi, Izdavačka kuća Pčelica, odnosno njena izdanja, drugi put dobijaju oznaku preporuke „The White Raven“. Prvi put dobitnik je bila knjiga „Mrnjavčevići“ Dušana Pop Đurđeva, 2017.

Roman „Banda neželjenih ljubimaca“, Uglješe Šajtinca, inače dobitnika Evropske nagrade za književnost 2015, dobitnik je i Nagrade Sima Cucić 2018. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar