U trendu

Milan Marić: Brinem o sebi kao što to čine vrhunski sportisti

BEOGRAD -Imam često utisak da vodim o sebi računa kao što to čine profesionalni sportisti, kazao je za Tanjug glumac Milan Marić koji tumači lik Lazara i u drugoj sezoni tv formata „Državni službenik“ koji se emituje na SuperstarTV.

Milan Marić je odmah nakon završene Akademije dobio stalni angažman u JDP.

Iza sebe ima brojne značajne uloge u pozorištima, ali i serijama i u filmovima.

Prošle godine je proglašen za jednog od deset najboljih mladih glumaca u Evropi.

Nedavno je zablistao u krimi-seriji „Besa“, ali i dramskim formatima „Jutro će promeniti sve“ i „Žmurke“.

Paralelno sa angažmanom na televiziji ima karijeru u uzletu na pozorišnim scenama.

Publika i kritika su saglasni u oceni da je ostavrio izvanredne uloge u predstavama „Lorencačo“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i „Ko se boji Virdžinije Vulf“, koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i kazališta Ulyšes čija je premijera bila letos na Brionima.

Milan Marić učestvuje nastajanju druge sezone televizjskog formata „Državni službenik“ koji se emituje na Superstar TV u produkciji Telekoma Srbije.

U toj seriji Marić tumači lik Lazara Stojanovića, operativca Državne bezbednosti.

Marić za Tanjug kaže da bira projekte u kojima učestvuje na osnovu interesovanja i inspiracije i da u tim okolnostima uspeva da održi ritam stavaranja uloga na teliviziji i u pozorištu.

„Držim se principa da ne radim ono što me ne inspiriše. Kada postoji takav preduslov onda mi nije teško da ne spuštma stvaralački nivo osvajanja uloge bilo da je reč o angažmanima u televizijskim serijama ili kada je u pitanju rad na pozorišnim predstavama“, kaže Marić i dodaje da su neumesni komentari javnosti kako smo dobili našeg Džejmsa Bonda.

„Lazar je originalan i autentičan lik koji deluje u vrlo zahtevnim okolnostima“, kazao je Marić.

Za njega nema dileme da glumac mora biti izuzetno fizički spreman da bi odgovorio izazovima profesije.

„Imam često utisak da vodim o sebi računa kao što to čine profesionalni sportisti. Glumac mora da neguje svoju karijeru, da čuva sebe, da je u kondiciji da izdrži snimanje serije od nekoliko meseci a da ne ugrozi svoje stvaralačke potencijale na pozorišnoj sceni“, kazao je Marić.

Početkom oktobra na sceni Beogradskog dramskog pozorišta Marić će se naći na sceni sa Radetom Šerbežijom u komadu „Ko se boji Virdžinije Vulf“.

On se nada da će beogradska publika uživati u pozorišnoj igri i fenomenu koji se zove Rade Šerbedžija.

„To je odlična predstava u koju smo temeljno pripremali. Nije lako igrati sa Šerbežijom na sceni a sa druge strane je jako dragoceno za svakog glumca. Šerbedžijin nivo bavljenja glumom zasebna umetnička platforma u kojoj ima mnogo odgovornosti prema sebi, kolegama i publici…Sa druge strane ima svašta da se nauči od velikog glumca kakav je Šerbedžija“ kazao je Marić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.