U trendu

Milanu Neškoviću nagrada za režiju

Nagrada za režiju „Ljubomir Muci Draškić“, koju od 2005. godine dodeljuje beogradsko pozorište Atelje 212, danas je uručena reditelju Milanu Neškoviću za predstavu „Bela kafa“ na sceni Narodnog pozorišta.

Nagrada „Ljubomir Muci Draškić“ dodeljuju se bijenalno za predstave na beogradskim pozorišnim scenama a uručuju je glumci pod sloganom „Glumci svom reditelju“.

Tročlani glumački žiri koji su činili Svetlana Bojković, Renata Ulmanski i Branka Šelić, jednoglasno je odlučio da nagrada pripadne Neškoviću.

Kako je žiri naveo u obrazloženju, Nešković je u predstavi „Bela kafa“ po tekstu Aleksandra Popovića, iskazao čvrst rediteljski koncept, ali je glumcima dozvolio da budu i autori, a ne samo puki izvođači.

Primajući nagradu, Nešković je kazao da mu je jako žao što nikad nije upoznao Draškića kao i da mu je izuzetna čast da dobije priznanje koje nosi ime takve rediteljske veličine.

„Drago mi je što je prepoznat rad i trud na predstavi ‘Bela kafa’. Zahvaljujem glumcima i čitavoj ekipi predstave što su mi dozvolili da se radujem svakoj probi, i da uživam u poslu koju volim“, kazao je laureat.

Članica žirija Svetlana Bojković, koja je bila supruga Ljubomira Draškića, ocenila je da priznanje odlazi u prave ruke, jer Nešković ima rediteljsko osećanje koje je imao i Draškić i, kako je istakla, „to je prava Mucijevska škola“.

Nagrada je uručena u Ateljeu 212, a podrazumeva bronzani medaljon, diplomu i novčani iznos.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.