U trendu

Mile Kekin 4. aprila u Domu omladine BGD

BEOGRAD – Kantautor Mile Kekin promovisaće svoj novi samostalni album „Kuća bez krova“, koncertom 4. aprila u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda.

„Jedva čekam da dokažem da te pjesme još ljepše zvuče uživo. Sa sviračima koji su me pratili na „Kući bez krova’, sviram pjesme sa tog albuma, kao i sa prošlog ‘U dva oka’ (2001)“, najavljuje Mile.

Na albumu „Kuća bez krova“ Kekin je, pod palicom producenata Denisa Mujadžića Denikena, snimio deset pomno biranih i vrhunski odsviranih autorskih i delom autobiografskih pesama, koje se žanrovski razlikuju od materijala koji inače izvodi na koncertima svog matičnog pank rok benda Hladno pivo.

„Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu, ali svaki čovjek, pa i mi muzikanti, ima potrebu izaći iz ustaljenih šema. Osim toga u bendu se radi uvijek o kompromisu ukusa a ovđe je sve bilo po mome, o nekoj vrsti kompromisa“, objašnjava.

Kako kaže, na „Kući bez krova“, jako je pazio da bude dosledan prvobitnoj ideji da napravi „američki široki album ceste“ i da zvuči drugačije od Hladnog piva, inače, primećuje, ne bi imao smisla. „Tematski i lirski je drugačiji, manje je bijesan i pjesme su više nekako pomirljivo-ljubavnog karaktera nego hladnopivovske“, objašnjava Kekin.
Album „Kuća bez krova“ je zamislio kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na njega.

„Počinje naslovnom ‘Kućom bez krova’ u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom ‘Atlantida’, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao – na pjesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osjetio nešto ‘dobronamjerno, primjereno i pozitivno’, a želja mi je da takve emocije stignu i do publike“, opisuje Mile.

Članovi njegovog benda na beogradskom koncertu biće: Danko Krznarić – gitare i klavijature, perkusije i prateći vokali, Marko Bregant – gitare i prateći vokali, Andrija Lazo – harmonika i prateći vokali i Neven Jurić – bas gitara i prateći vokali.

(Tanjug)

Napišite komentar