U trendu

Miško Plavi i njgeov trio 21. septembra u Kolarcu

BEOGRAD – Multiinstrumentalista Miško Plavi održaće koncert sa svojim triom koji uz njega čine džez pijanista Vasil Hadžimanovim i jedan od najboljih regionalnih bubnjara Srđan Džoni Dunkić, 21. septembra u beogradskom Kolarcu.

Na koncertnoj promociji albuma „Hiljadu osmeha“ gostovaće i Ana Stanić i Miroslav Tovirac.

Kroz svoje bogate muzičke karijere, članovi benda Miško Plavi trio stvorili su autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama.

Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući s bendovima Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika i drugim.

Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program „Music Around the World“ sa kojim je odžao više od 100 koncerata u Japanu, gde je objavio i album „Istok ljubi Zapad“.

Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.