U trendu

Mostar Sevdah Reunion sutra u Dorćol Platzu

BEOGRAD – Sastav „Mostar Sevdah Reunion“ nastupiće sutra u „Dorćol Platzu“.

Iza sebe imaju 10 studijskih albuma, tri dokumentarna filma, na stotine održanih koncerata na gotovo svim kontinentima i čitav niz nagrada i priznanja.

O predstojećem koncertu osnivač benda Dragi Šestić kaže da će predstaviti novi album „The Balkan Autumn“, koji je bio tri meseca na listi najslušanijih.

„Napravićemo i neki presek svega onoga što smo radili u protekle dve decenije. U svakom slučaju, izuzetno nam je drago da ponovo dolazimo u Beograd i jako smo sretni sto ćemo provesti jedno divno veče s Beograđanima“, dodao je Šestić.

Ubrzo pošto su osnovali „Mostar Sevdah Reunion“, njihova muzika je dospela do Pitera Gebrijela i Brajana Ina.

„Brajan Ino se pojavio u pravom momentu, baš kad smo uradili prve demo snimke. Rekao je da je to što radimo izuzetno originalno i da samo treba da nastavimo kako smo počeli. Jednosatni razgovor s njim je i meni okrenuo život, shvatio sam ‘filozofiju’ producenta i muzike i celog umetničkog izražaja za kojim se traga dok se nesto kreira“, ispričao je Šestić.

Sa Gebrijelom su se videli na WOMAD festivalu 2005 u bekstejdžu.

„Rekao nam je da je čuo za nas i da mu je drago sto smo se sreli. Inače, njemu su prvo došli naši demo snimci 1998“, dodao je Šestić.

Ulaznice za koncert u „Dorćol Platzu“ mogu se naći u ograničenom broju po pretporodajnoj ceni od 1.100 dinara na prodajnim mestima GigsTixa, kao i na blagajni „Dorćol Platza“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.