U trendu

Nagrada Srpski krivak i glumici Branki Veselinović

BEOGRAD – Udruženje „Srpski krivak“ uručilo je večeras na svečanoj akademiji godišnje nagrade, a među dobitnicima je i glumica Branka Veselinović koja je igrala u više od 100 predstava u pozorištu, i u više od 50 televizijskih serija i filmova.

Branki Veselinović, koja je u septembru proslavila 100. rođenadan, nagrada je uručena za glumu i humanitarni rad.

Godišnja nagrada tog udruženja dodeljuje se za naročite zasluge i doprinos negovanju srpske tradicije, kao i za vrhunska dostignuća u nauci, tehnologiji, umetnosti, obrazovanju, privredi, kulturi i sportu.

Nagrada je, kako je saopštilo to udruženje, uručena i sportistkinji i reprezentativki Srbije u streljaštvu Jasni Šekarić, koja je 2000. godine proglašena za najboljeg strelca sveta 20. veka.

Dobtnici nagrade „Srpski krivak“ su i dirigent i kompozitor Vojkan Borisavljević, reditelj Veselin Grozdanić, profesor na Univerzitetu Karnegi Melon i SAD-u Aleksandar Kavčić i redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i načelnik Trećeg odeljenja Prve hirurške klinike Zoran Krivokapić.

Nagrada je uručena i članu Akademijskog odbora SANU za energetiku, profesoru doktoru Miodragu Mesaroviću, novinaru RTS-a i autoru emisije „Kvadratura kruga“ Branku Stankoviću i prijatelju Srbije i srpskog naroda Vladimiru Alekseeviču Zernovu, čije su oblasti naučnog i stručnog rada kvalitet obrazovanja, vrednovanje
univerziteta i uticaj inovacija i naučnog razvoja na državu i društvo.

Nagrađeni su dobili figuru Srpski krivak izlivenu u bronzi, Plaketu i Pristupnicu Udruženju.

Udruženje „Srpski krivak“ osnovano je 2010. radi okupljanja, druženja i saradnje slobodno mislećih, uglednih i uspešnih ljudi, pod geslom: „Misli srpski, delaj svetski“.

Srpski krivak je, inače, narocita sorta domaćeg belog kukurza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.