najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nagrada za inovativni pristup predstavi 'Balerine'

Predstava “Balerine” Foruma za novi ples Srpskog narodnog pozorišta (SNP) i Studentskog kulturnog centra Novi Sad dobila je Specijalnu nagradu za inovativni pristup u oblasti savremenog plesnog teatra koju dodeljuje Udruženje baletskih umetnika Srbije za 2015. godinu, saopšteno je iz SNP-a.

Ta nagrada, kao i ostale nagrade Udruženja baletskih umetnika Srbije za 2015. godinu, biće uručene večeras, posle izvodjenja predstave “Balerine” na Kamernoj sceni SNP-a od 20.30.

Kako je saopšteno, žiri u sastavu: Marija Janković Šehović, Isidora Stanišić, Tatjana Popović, Katarina Stojkov Slijepčević i Ana Pavlović Pešić, dodelio je Specijalnu nagradu za inovativni pristup u oblasti savremenog plesnog teatra predstavi “Balerine”, u  koprodukciji Foruma za novi ples Baleta Srpskog narodnog pozorišta i Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Ranije ove godine, predstava “Balerine” dobila je i nagradu za najbolje društveno angažovani pozorišni komad, koju je dodelio sajt o kulturi “Belgrade Edt Culture” za sezonu 2014/15. U konkurenciji za najbolju, bile su i predstave “Beton mahala”, “Ibzenov Neprijatelj naroda kao Brehtov poučni komad”, “Kratka povest o Antihristu”, “Verter: ili imaš nade ili nemaš”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike