U trendu

Nakon toliko godina: Pijanista Ivo Pogorelić ponovo na Kolarcu

Pijanista Ivo Pogorelić, violinista Nemanja Radulović, ansambl „Capella Cracoviensis“, violinista Žil Apap i duo „Meduoteran“ i trio „Gelius“ predstaviće se u okviru treće sezone ciklusa „Kolarac tvoj svet muzike“.

Prvi koncert iz pomenutog ciklusa zakazan je za 14. novembar kada će vokalni ansambl „Capella Cracoviensis“, predvođen dirigentom Janom Tomašom Adamusom izvesti dela Mendelsona, Monteverdija, Šimanovskog i Perta.

„Capella Cracoviensis“ je muzički kolektiv specijalizovan za ranu muziku, renesansnu polifoniju, poljski barok i klasičnu kamernu muziku koju izvode na instrumentima iz epohe.

Redovnim nastupima u mnogim svetski poznatim dvoranama potvrdili su svoj status jednog od najistaknutijih poljskih ansambala.

Nakon 28 godina od poslednjeg nastupa na Kolarcu jedan od najznačajnijih pijanista današnjice, Ivo Pogorelić, vraća se u Beograd.

Na solističkom koncertu 18. decembra izvešće dela Klementija, Hajdna, Betovena, Šopena, Lista i Ravela.

Tradicionalni koncert povodom Dana Velike dvorane Kolarčeve zadužbine, 4. februara će održati Nemanja Radulović sa svojim sastavom „DoubleSens“.

Klavirski trio „Gelius“ iz Minhena nastupiće 6. marta.

Trio predvodi Sreten Krstić, koncertmajstor Minhenske filharmonije, a pored njega, članovi su Mikaela Gelius na klaviru i violončelista Mihael Hel.

Na programu će biti dela Hajdna, Smetane i premijerno na Kolarcu Babađanijana i Šenfilda.

Poslednji koncert u ciklusu 23. aprila predstaviće jedinstveno ukrštanje muzičkih stilova, pravaca i muzičkih tema.

Violinista Žil Apap i duo „Meduoteran“, koji čine harmonika i baglama, kombinuju klasični repertoar s raznolikim muzičkim stilovima iz raznih krajeva sveta.

Komplet ulaznica po ceni od 10.000 dinara u prodaji je od 28. juna na blagajni Kolarčeve zadužbine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar