U trendu

Nastavak „Džumandžija“ najviše zaradio proteklog vikenda

LOS ANĐELES – Izgleda da će praznični programi u američkim bioskopima biti u znaku filmova za mlade jer proteklog vikenda najviše je zaradio nastavak serijala „Džumandži -sledeći nivo“, javio je esnafski list „Verajeti“.

Ovaj Sonijev serijal zaradio je tokom vikenda od prodaje karata 60,1 milion dolara i preuzeo je od „Snežne kraljice II“ prvo mesto. Tako je „Kraljica…“ izgubila prvo mesto koje je držala tri sedmice za redom.
To je drastično poboljšalje pozicije ove ekranizovane tv igre koja je, kada se pojavio prvi nastavak 2017 „Doboro došli u Džunglu“ zaradio samo 36 miliona .
Ovog vikenda „Džumandži“ je zaradio najveći prihod od ulaznica za jednu komediju ove vrste za decembar, a što se najbolje vidi po slaboj prođi dva slična filma „Ričardovi dragulji“ i „Crni Božić“ koji su za vikend ukupo zaradili 10 miliona dolara.
Inače, decembarske premijere, sve dok ne stignu božićni i novogodišnji praznici, nemaju naročito bogate zarade, sa izuzetkom „Zvezdanih ratova“, koji su priča za sebe, jer će verovatno doneti najviše para svojim vlasnicima.
„Ričardovi dragulji“, najnoviji film Klinta Istvuda zauzeo je tek četvrto mesto sa jedva pet miliona dolara iz 2,502 bioskopskih sala.

Ovako slab rezultati nekog Istvudovog filma do sada nije zabeležen. To je, inače, film snimljen prema istinitoj priči o lažno optuženom čuvaru da je učestvovao u jednom terorističkom napadu.

„Crni božić“ je horor film i zaradio je samo četiri miliona dolara igrajući u 2,625 bioskopa.
Diznijeva „Snežna kraljica“ je skliznula na drugo mesto, ali je pristojno zaradila – 19 miliona dolara, iako se prikazuje već ceo mesec. Ovaj animirani film je već sakupio više od milijardu dolara u svetu i to je šesti animirani fiklm kompanije Dizni u ovoj godini koji je prešao milijardu dolara zarade.

Samo u Americi „Snežna kraljica II“ je zaradila 366 miliona dolara i tako zauzela 11. mesto po zaradi među animiranim flmovima svih vremena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.