U trendu

Nemanja Radulović 4. ferbruara na sceni Kolarca

Kolarčeva zadužbina i MTS Srbije proslavljaju 86 godina Velike dvorane 4. februara koncertom iz ciklusa Kolarac tvoj svet muzike na kojem će nastupiti Nemanja Radulović sa svojim orkestrom Double Sens.

Proslavljeni violinista Nemanja Radulović (32) koji gradi izuzetno uspešnu međunarodnu karijeru, tradicionalno nastupa 4. februara na Dan Velike dvorane koja je otvorena 1932. godine.

Nemanja će na ovom koncertu nastupiti zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnicima i prijateljima sa kojima deli scenu – orkestrom Double Sens i sa kojima proslavlja 10 godina zajedničkog muziciranja.

U prvom delu koncerta, Nemanja će nastupiti sa pojedinim članovima orkestra kao solistima u delima Halvorsena (Pasakalja sa Draganom Đorđevićem na violončelu) i Vivaldija (koncerti za 4 i 2 violine sa Tijanom i Ksenijom Milošević i Gijomom Fontanrozom).

U drugom delu koncerta publici na Kolarcu će predstaviti dela Bartoka, Šostakoviča, Dvoržaka, kao i Šeherezadu Rimskog Korsakova u aranžmanu Aleksandra Sedlara.

Izuzetno popularan u našoj sredini, Nemanja uvek sa radošću prihvata poziv Kolarčeve zadužbine da nastupi u njihovoj organizaciji. Koncert koji su zajedno realizovali u Studenstkom parku 2015. godine proglašen je koncertom godine, a tom spektaklu je prisustvovalo oko 5.000 posetilaca.

Nemanja je rođen u Nišu, školovao se u Beogradu i Francuskoj. Svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima osvaja svet klasične muzike.

Ima ekskluzivan ugovor sa diskografskom kućom Dojče gramofon.

Poslednji kompakt disk koji je objavio za ovu kuću, sa delima Čajkovskog, niže uspehe jedan za drugim odličnim kritikama, kao i prvim pozicijama na top listama najprodavanijih izdanja. Jedan deo ovog kompakt diska je sniman tokom 2017. godine u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Za Nemanjine koncerte uvek vlada veliko interesovanje pa je zakazan i dodatni koncert 5. februara. Za oba koncerta su ulaznice prodate za jedno pre podne.

Da bi izašli u susret velikom broju zainteresovanih, u dogovoru sa izvođačima organizatori će postaviti i dodatna sedišta na pozornici, a te ulaznice će biti u prodaji od ponedeljka 22. januara 2018.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar