U trendu

Nemanja Radulović i Stefan Milenković prvi put zajedno

BEOGRAD – Na dobrotvornom koncertu Unicefa povodom proslave 30 godine Konvencije o pravima deteta, u beogradskom Centru „Sava“ prvi put su zajedno na sceni nastupili proslavljeni violinisti Stefan Milenković i Nemanja Radulović, uz dečji hor „Kolibri“.

S obzirom na gust raspored koncerata u Evropi i svetu obojice violinista, kako i sami priznaju, pravo je čudo što su uspeli da se odazovu ovom pozivu i da im se poklope slobodni dani. Nemanja je pre nekoliko dana doputovao iz Australije, a Stefan iz Čikaga.

„Ova čarolija je morala da se desi i velika mi je čast što sam na sceni sa Stefanom“, kaže Nemanja, a Milenković dodaje: „Pratim Nemanju od početka karijere i zaista cenim njegov rad, te je ovo zaista posebna prilika što smo zajedno nastupali, i to na sceni s mališanima iz ‘Kolibrija’. Neizreciva je radost“.

Kako se obojica violinista slažu, svaka emocija može da se pretoči u note, a ovoga puta bila je to čista sreća jer je bila upućena deci.

„Svim umetnicima je jako važno da budu deo ovakvih manifestacija. Mi nastojimo da publiku činimo srećnom, a radimo ono što volimo, te smo zato i mi srećni. Kada i neko treći može da od toga dobije nešto dodatno, u ovom slučaju i da spasi život, onda nema boljeg trenutka da se bude umetnik. Tu smo zbog osmeha dece u publici, i zbog naših osmeha koji su tu zbog njih“, kaže Milenković.

Na večerašnjem Stefanovom repertoaru našla se čuvena Vilijamsova tema iz filma „Šindlerova lista“, koju je odabrao jer je, kako kaže, „istorijska i ljudska priča o deci i njihovim pravima koja se ne smeju zaboraviti.“

Radulović je odabrao za ovu priliku Dvoržakovu kompoziciju „Pesme koje me je majka učila“, jer ga podseća na detinjstvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.