U trendu

Nikoli Goluboviću nagrada „Vip iskorak“

BEOGRAD – U susret 16. izdanju Beogradskog festivala igre, priznanje „Vip iskorak“ za novinarsku izuzetnost i popularizaciju umetničke igre u Srbiji uručeno je sinoć u Jugoslovenskom dramskom pozorištu glavnom i odgovornom uredniku magazina „Hello“ Nikoli Goluboviću.

„Zahvaljujući svom posvećenom pristupu i profesionalnom izveštavanju, Golubović je rukovodeći redakcijom jednog od najpopularnijih magazina na ovim prostorima, znatno doprineo promociji i afirmaciji umetničke igre u Srbiji“, navedeno je u obrazloženju.

Golubović je zahvalio organizaciji Beogradskog festivala igre i kompaniji Vip mobile što su prepoznali rad redakcije magazina „Hello“, koja će, kako je istakao, i u budućnosti sa zadovoljstvom nastaviti da izveštava i upoznaje javnost sa programom festivala i svim renomiranim trupama i koreografima u čijim izvedbama „publika ima sreću da uživa svake godine“,

Nagrada za novinarsku izuzetnost i popularizaciju umetničke igre u Srbiji „Vip iskorak” dodeljuje se već petu godinu zaredom predstavnicima medijskih kuća, urednicima i novinarima kulturnih redakcija, koji svojim radom i profesionalnim pristupom izveštavaju javnost o svim dešavanjima na svetskoj i domaćoj igračkoj sceni, u cilju da podstakne i ohrabri novinare u kreiranju kulturnog sadržaja i negovanju pozorišne i baletske publike.

Ovo priznanje ustanovljeno je 2014. godine, a prethodni dobitnici su Sonja Šulović („Blic“), Biljana Lijeskić („Politika“) i Marija Krtinić („Danas“) i Aleksandar Gajović („Ilustrovana politika“).

Sinoć je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu nastupila i atinska Kompanija Hristosa Papadopulosa sa komadom „Opus“ kao svojevrsna najava 16. Beogradskog festivala igre koji će pod sloganom „Emocije“ biti održan od 22. marta do 12. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.