U trendu

Njujork siti balet u Beogradu i Novom Sadu u martu

BEOGRAD – Prvaci i solisti Njujork siti baleta nastupiće u Tel Avivu, Budimpešti, Novom Sadu i Beogradu tokom marta naredne godine, što će biti jedina turneja te čuvene trupe tokom tekuće pozorišne sezone.

Šesnaest igrača, koje predvode zvezde Sterling Hiltin i Danijel Ulbreht, i tri muzičara, izvešće radove Džeroma Robinsa, Žorža Balanšina, Kristofera Vildona i Johana Koborga.

Najveća američka baletska kompanija danas broji 90 igrača, sa stalnom adresom u Linkoln centru u Njujorku.

Na repertoaru je oko 150 naslova, najviše iz riznice Balanšina i Robinsa.

Tekuća sezona je posvećena “pesniku pokreta” i osnivaču trupe, Žoržu Balanšinu.

U organizaciji Beogradskog festivala igre i Erste banke, nastupi prvaka i solista ovog čuvenog ansambla, koji prvi put gostuje u našem regionu, planirani su 11. marta u Budimpešti (Nacionalni teatar igre), 13. marta u Novom Sadu (Srpsko narodno pozorište) i 14. marta u Beogradu (Jugoslovensko dramsko pozorište).
Ulaznice za predstavu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biće u prodaji od sutra, 19. septembra, na sajtu Beogradskog festivala igre, kao i na blagajni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Prodaja ulaznica za predstavu u Srpskom narodnom pozorištu počeće 10. oktobra.
Prvaci i solisti Njujork siti baleta nastupiće kao atraktivna prethodnica glavnog programa 17. Beogradskog festival igre, koji će biti održan od 21. marta do 12. aprila, i sudeći po interesovanju, dovesti u Srbiju brojne ugledne goste, producente, kritičare i novinare.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar