U trendu

Nova knjiga Fredrika Bakmana u prodaji

BEOGRAD – Posle bestselera „Čovek po imenu Uve“, „Moja baka vam se izvinjava“ i „Brit-Mari je bila tu“, izdavačka kuća „Laguna“ objavila je novu knjigu švedskog autora Fredrika Bakmana „Put do kuće svakog jutra sve je duži“.

Bakman u novom romanu daje, kako navodi izdavač, nežan prikaz borbe starog čoveka da zadrži svoje najdraže uspomene, kao i načina na koji njegova sudbina utiče na njegove najbliže.

Deda i Noa sede na klupi i pričaju o životnim pitanjima, kako onim najbitnijim, tako i onim usputnim.

U razgovoru sa Noom deda pokušava da se seti kako se zaljubio u baku i kako ju je izgubio, jer još uvek može da je zamisli pored sebe i plaši se onog dana kada je se više neće sećati.

Deda uviđa da se svet koji poznaje sada menja i zato želi da ostane tu na klupi sa Noom, gde je miris zumbula, cveća koje je baka gajila u svojoj bašti, i dalje tako jak, ali uspomene je sve teže prizvati, pa su deda i Noa sada primorani da nauče kako da urade ono najteže da se rastanu.

Fredrik Bakman (1981) započeo je karijeru kao jedan od najpoznatijih švedskih blogera i kolumnista.

Debitovao je u književnosti 2012. godine, kada je objavio međunarodni bestseler „Čovek po imenu Uve“, preveden na 44 jezika i našao se na petom mestu u Velikoj Britaniji po broju prodatih primeraka u 2016. godini i godinu dana bio na listi bestselera „Njujork tajmsa“.

Švedski film koji je snimljen po ovom romanu nominovan je za Oskara 2017. za najbolji strani film.

Neobično smešni, dirljivi i mudri, Bakmanovi romani su odiseje običnih ljudi i zadivljujuće priče o svakodnevnoj hrabrosti.

Do sada je napisao pet romana, svi su dobili pohvale kritike i postali međunarodni bestseleri, prodati u preko 10 miliona primeraka širom sveta.

Za njegovu novu knjigu kritičari kažu da „pisana sa razumevanjem i saosećanjem, ova divna priča podseća nas na to da su svakodnevne sitnice često naše najveće blago“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.