U trendu

Nova knjiga Lusinde Rajli „U senci masline“

BEOGRAD – Lusinda Rajli (53) je irskog porekla i globalnu popularnost doneo joj je serijal „Sedam sestara“ koji je za sada stigao do petoga toma.

U međuvremenu, ona je objavila roman „U senci maslina“ čiji se srpski prevod pojavio proteklog vikenda.

Dok čitateljke sa nestrpljenjem cekaju šestu knjigu serijala o sestrama – „Sestru sunca“, Rajlijeva je napisala roman „U senci maslina“ za koju kritičari kažu da je izuzetno uzbudljiva priča, da se u njoj oseća aroma masline i kiparsko sunce i obećavaju čitaocima da će zaista uživati u njoj.

Okruženje u koje je autorka smestila radnju ne može biti idiličnije – kuća po imenu „Pandora“ ima bazen, sunčanu terasu i prelep pogled. Ali sam odmor je odmor iz pakla.
Prica počinje pre 24 godine kada je Helena provela magičan raspust na Kipru, gde se prvi put zaljubila. Kada joj kum u nasledstvo ostavi „Pandoru“, sad oronulu kuću, ona se vraća na Kipar da tamo provede leto sa porodicom.

„Pandora“ i krajolik oko nje idilični su kao i pre, i Heleni naviru brojna sećanja. Ipak, neka od njih ona ne želi da podeli sa mužem Vilijamom i sinom Aleksom, 13.godišnjakom suočenim sa promenama koje donosi odrastanje dok očajnički želi da sazna istinu o svom pravom ocu…

Kad se Helena slučajno sretne sa svojom ljubavi iz mladih dana, pokrenuće se lanac događaja koje nije priželjkivala. Ali ona i Aleks su već otvorili Pandorinu utiju i vrata i tajne počinju da se razotkrivaju…

Lusindu Rajli su srpski čitaoci upoznali preko knjige „Kuća orhideja“.Ona je u mladosti puno putovala po Dalekom istoku gde joj je radio otac i tako ona poznaje i to podneblje.

Tokom školovanja u Londonu pohađala je časove plesa i glume i sedam godine je igrala na filmu dok je bolest nije primorala da ostane u krevetu i tako je započela literarnu karijeru.

Tako je serijal „Sedam sestara“ postao globalni hit.Autorka je 2016 prodala autorska prava za tv serijal kompaniji Laurentis.To znači da uskoro možemo da ocekujemo televizijsku seriju ovog popularnog literarnog serijala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.