U trendu

Nova postavka starog mjuzikla

Još jednom će se Mihailo Vukobratović, reditelj i upravnik Pozorišta na Terazijama, vratiti već rađenom pozorišnom naslovu: mjuzikl "Briljantin" postavio je 1995. godine, obnovio šest sezona kasnije, a sada se najavljuje sasvim nova predstava. Nije u pitanju naslov kome se Pozorište na Terazijama slučajno vraća. "Briljantin" je generacijski tekst, za plejadu mladih ljudi koji imaju nameru da pokažu koliko znaju i umeju. Reč je o popularnom svetskom mjuziklu (svi se sećaju priče koju su na filmskom platnu proslavili Olivija Njutn Džon i Džon Travolta u ulogama zaljubljenih tinejdžera) koji kada se postavi, traje veoma dugo na sceni. Svoj veliki povratak na scenu u toku pretprošle godine imale su i londonska i brodvejska verzija istog mjuzikla.
Ne treba, međutim misliti da će ova verzija biti samo rekonstrukcija starog "Briljantina". Promene koje se najavljuju ticaće se strukturalnog smisla, muzika i tekst biće retuširani, novi aranžmani, tvrđi i izoštreniji prevodi pesama. Ovaj mjuzikl je inače jedan od onih koji se više zasnivaju na energiji generacije koja iznosi priču na scenu, a manje na rediteljskoj ideji i inventivnosti. Pored Vukobratovića koji potpisuje režiju, u autorskom timu su i Milan nedeljković (dirigent), Geroslav Zarić (scenograf) i Igor Barberić (koreograf).
Od 120 kandidata koji su bili prisutni na otvorenoj audiciji održanoj u pozorištu (jedini uslov je bio da budu mlađi od 25 godina) odabrano je 20 glumaca za predstavu, a predviđene su i alternacije za 12 uloga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.