U trendu

Novi Sad, u susret novoj pozorišnoj sezoni

NOVI SAD – Na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u petak, 14. septembra, biće otvorena nova sezona, a posetioci će moći da popričaju s umetnicima i da se dodatno informišu o novom repertoaru, novim aktivnostima i popustima. Jelena Lagator, PR SNP-a kaže za Tanjug da planiraju da dele vaučere koje će publika moći da zameni za neku predstavu po sopstvenom izboru.

„Ove godine napravili smo jedan mali pomak. Imamo gotov dramski repertoar za naredna četiri meseca“, dodaje i najavljuje i preporučuje „Krvave svadbe“ u koprodukciji SNP-a i Budva grad teatra.

Premijera 18. septembra je već rasprodata, ali, napominje Jelena, karata za reprize, 19. i 20. septembra, još ima.

U oktobru SNP ima četiri dramske premijere, a u novembru jednu. Ljubitelji opere imaće priliku da vide dva bisera, Rosinijevu „Pepeljugu“ i „Damu sa kamelijama“.

Najavljena je i korejska trupa Tago, koja dolazi 24. septembra s perforansom perkusionista. Ulaz za taj događaj je besplatan, odnosno publika može karte da preuzme na biletarnici SNP-a.

Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta proteksu sezonu ocenjuje kao veoma uspešnu, te dodaj:

„Nije neskromno da kažemo da ono što se nama desilo dešava se pozorištima jednom u dvadeset godina. Zauzeli smo visoki standard. Novosadsko pozorište je prisutno na prostoru za koji se može reći – od Kopra do Kazahstana, od Budimpešte do Skoplja, ili od Bukurešta do Ljubljane“, kaže Vencel, ali i napominje da je taj prostor lakše osvojiti nego zadržati.

On je predstavio predstojeći repertoar, izdvojivši premijerna izvođenja.

„Najnoviji komad Novosadskog pozorišta je ‘Tom Sojer’ u režiji Zoltana Puškaša. Pripremamo i višejezičnu koprodukciju sa pozorištem iz Kopra, na temu Goldonijeve ‘Lepeze’. Premijera u Novom Sadu će biti 4. novembra“, kaže Vencel.

Najavio je i početak projekta „Sanjari“ Roberta Lenarda, koji obrađuje period revolucionarnih dešavanja 68. godine prošlog veka.

Pred kraj godine najavio je i probe za „Anu Karenjinu“ u režiji Dejana Projekovskog, a čija premijera se planira za kraj marta.

Poslednji dramski projekat za ovu sezonu je „Anđeo je sleteo u Babilon“, a očekuje se i koprodukcija u maju sa Nacionalnim teatrom iz Budimpešte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar