U trendu

Obeležena decenija saradnje Lagune i J. Bačić-Alimpić

BEOGRAD – Večeras je Studentski centar ođekivao od bučne muzike jer se u kafeu knjižare Delfi obeležavao lep jubilej deset godina saradnje Jelene Bačić Alimpić i izdavačke kuće Laguna, koja je započela objavljivanjem njenoprvog romana „Ringišpil“.

Za svoj deseti rođendan, kao ekskluzivni pisac „Lagune“ autorka je večeras predstavila svoj deveti roman “ Njegove bele rukavice“
Osim autorke, o romanu „Njegove bele rukavice“ govorila je urednica knjige Jasmina Radojičić i direktor Lagune Dejan Papić. Odlomke je čitao poznati glumac Dejan Lutkić, a atmosferu su upotpunili svojom muzikom članoviu ansambla „Akustik bend“.
Zbog nesnosne buke svi govornici su bili veoma kratki i na tome su im bili zahvalni veoma brojni gosti.

Autorka se može pohvaliti da je danas najčitaniji pisac na srpskom jeziku jer je prema rečima direktora „Lagune“, Dejana Papića, broj prodatih primeraka njenih devet knjiga se kreće oko pola miliona.

Njen prvi roman „Ringišpil“ je dve godine za redom bio najčitanija knjiga u Srbiji a i sviostali na slovi su još uvek traženi iprevedeni su na više jezika.

Papić je istakao da je Petar Arbutina bio prvi urednik prve knjige Jelene Bačić Alimpić i kada je počeo dapominje Tolstoja to je bilo dovoljno da pristane da još štampa prvu knjigu i svih devet su bili hitovi gde god su bile objavljene.

„Njegove bele rukavice“ tek su stigle u knjižare, ali prema rečima Papića već se sjajno prodaju.

Aktuelna urednica Bačićkine produkcije Jasmina Radojičih je ocenila da je ova najnovija knjiga do sada najbolje što je ova književnica napisalaa a i reakcije čitalaca su pozitivne U ovom romanu, primetila je Radojičić naratorka je spisateljica i priča ju je predstavila kao veoma sposobnu,ambicioznu , hrabru ženu koja sama podiže četvoro dece.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.