U trendu

Objavljene nominacije ze Zlatni globus

LOS ANĐELES – Nominacije za nagradu Zlatni globus obično su tačan nagoveštaj kakav rasplet treba očekivati na dodeli Oskara i sva je prilika da su Bredli Kuper i film „A Star is Born“ među favoritima za trijumf na obe ceremonije.

Prenos 76. Zlatnog globusa će raditi NBS, a moći će da se gleda u čak 210 država sveta.

Nominovane u čak 25 kategorija pročitali su glumci Teri Kruvs, Danai Gurira, Lesli Man i Kristijan Slejter.

U kategoriji Najbolja drama za nagradu konkurišu ostvarenja „Black Panther“, “ BlacKkKlansman“, „Bohemian Rhapsody“, „If Beale Street Could Talk“ i rediteljski prvenac Bredli Kupera „A Star Is Born“.

Za Zlatni globus u konkurenciji mjuzikl i komedija takmičiće se „Crazy Rić Asians“, „The Favourite“, „Green Book“, „Mary Poppins Returns“, „Vice“.

Među nominovanima za najboljeg glumca u kategoriji drama našli su se Bredli Kuper, Vilijam Defo, Džon Dejvid Vašington, Rami Malek i Lukas Hedžis, dok su u istoj kategoriji među nominovanim glumicama: Glen Klous, Nikol Kidman, Lejdi Gaga, Meliša Mekartni i Rosamund Pike.

Nagradi Zlatni globus za najboljeg reditelja nadaju se Bredli Kuper, Alfonso Kuaron, Piter Fareli, Spajk Li i Adam Mekki.

Nagradu za najbolji scenario očekuju Alfonso Kuaron, Debora Dejvis i Toni Meknamara, Beri Dženkins, Adam Mekki i Brijan Cjure i Piter Farel i Nik Velonga…

Za najbolji strani film nominovani su „Cupernum“, „Girl“, „Never Look Away“, „ROMA“ i „Soplifters“, dok su su kategoriji televizijske dramske serije u konkurenciji „The Americans“,“Bodyguard“, „Homecoming“, „Killing Eve“ i „Pose“.

Među nominovani za televizijsku seriju u kategoriji mjuzikla ili komedije našli su se „Barry“, „The Good Place“, “ Kiđing“, „The Kominsky Method“ i „The Marvelous Mrs. Maisel“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar