U trendu

Objavljeni dobitnici glumačkih nagrada Predrag Pedja Tomanović

Glumačku nagradu „Predrag Pedja Tomanović“ za 2018. godinu osvojili su glumci Mia Simonović i Vukašin Randjelović, za uloge Ane i Miloša u predstavi „Moćni rendžeri ne plaču“ Tijane Grumić, saopštilo je danas Srpsko narodno pozorište (SNP) u Novom Sadu.

Predstavu u kojoj su dobitnici nagrada ostvarili svoje uspešne uloge režirala je Tijana Vasić, a premijera je održana u maju 2018. godine na Kamernoj sceni SNP.

Nagradu dodeljuje istoimena zadužbina koju su osnovali roditelji prerano preminulog glumca Milena i Milorad Tomanović, a uručuje se svake godine 17. januara, na dan njegovog rodjenja.

Osim nagrade za najbolju ostvarenu ulogu glumaca tokom jedne godine u SNP, zadužbina dodeljuje priznanje najboljem diplomiranom studentu master studija glume na srpskom jeziku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu čiji prosek ocena ne može biti niži od devet.

Po odluci žirija, ove godine to je Ivana Pančić, koja je glumu masterirala u klasi profesora Nikite Milivojevića.

O nagradama je odlučivao u kome su bili direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel, pozorišna kritičarka Nataša Gvozdenović i pozorišni reditelj Predrag Štrbac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.