U trendu

Od dede nasledila talenat i oči: Ovako danas izgleda Čkaljina unuka (foto)

Kada je Miodrag Petrović Čkalja preminuo, njegova unuka je imala 30 godina. Jovana je takođe glumica, danas ima 44 godine i neverovatno podseća na svog dedu od koga je mnogo naučila.

naš edukator, glumica Jovana Petrović

Gepostet von Minicity am Freitag, 26. Juli 2013

U trenucima dok se snimala kultna serija „Kamiondžije“, pored velikog uspeha projekta, jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije slavio je rođenje unuke Jovane.

Oni koji su poznavali Čkalju kažu da je obožavao da se igra sa unukama i da su one bile čitav njegov svet.

Možda je on upravo svojoj unuci Jovani utkao ljubav prema glumi. Ona je sa svega četiri godine znala da želi da stane pred kamere, prenosi Blic.

fuck the makeup

Gepostet von Jovana Petrovic am Freitag, 31. März 2017

„E pa mogu da vam odam jednu tajnu: kad napišem tekst za neki svoj estradni nastup, ja ga pročitam pre svega Jovani, pa ako ona kaže da valja, smatram ga uspelim“, rekao je Čkalja jednom prilikom u šali, a Jovana koja je izjavila da će biti „filmska glumica i ništa drugo“ potvrdila je tada dedine reči uz rečenicu:

„I uvek sve odlično napiše, za čistu peticu“, objasnila je tada Jovana.

Ona je sa svega osamnaest godina uplovila u svet glume gde je ostala do danas. Odigrala je više od dvadeset uloga, a jedna od možda upečatljivijih jeste u seriji „Porodično blago“ gde glumi sudsku službenicu. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti, a pored glume bavi se humanitarnim radom u više dobrotvornih predstava za „Kolo Srpskih sestara“.

„Malo toga se promenilo, nekvalitetni se i dalje plaše kvalitetnih i podmeću im nogu. Deka i dalje živi sa mnom u mojim uspomenama. Od deke sam naučila sve i svašta kada je reč o tehničkim stvarima koje se odnose na glumu, ali i to kako treba da se postavim prema glumačkoj profesiji, kolegama i ljudima koji stoje iza kamere“, rekla je jednom prilikom Jovana Petrović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)