U trendu

Odbor Skale odlučuje o finansiranju iz Saudijske Arabije

MILANO – Direktori italijanske opere, Teatro ala Skala u Milanu, sastaju se danas da bi odlučili da li će prihvatiti kontroverzno finansiranje iz Saudijske Arabije.

Današnji sastanak se održava nakon izveštaja medija tokom vikenda da je najmanje 15 miliona evra na raspolaganju i čeka odobravanje, preneo je AP.

Sporazum, koji bi podrazumevao da se ministru kulture Saudijske Arabije dodeli mesto u Upravnom odboru Skale, žestoko je osporavan zbog stanja ljudskih prava u toj zemlji.

Saudijska Arabija je pod sve većim međunarodnim nadzorom posle ubistva saudijskog novinara u njenom konzulatu u Istanbulu prošlog oktobra.

Guverner Lombardije pozvao je na smenu generalnog direktora operske kuće, dok je nekoliko radnika stalo u njegovu odbranu.

Zamenik italijanskog premijera Mateo Salvini pozvao je prošle sedmice Milansku skalu da odbije ponudu Saudijske Arabije koja je ponudila da u tu opersku kuću uloži značajna sredstva.

Ministarstvo kulture Saudijske Arabije ponudilo je ugovor o petogodišnjem partnerstvu sa Skalom, vredan 15 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar