U trendu

Odigrana predstava u gradskom autobusu

Predstava DAH teatra „Ne/Vidljivi grad“ prikazana je danas u gradskom autobusu na liniji tri u Novom Sadu, kao svojevrsni scenski prikaz multietničke istorije grada i rute kroz koji ta linija prolazi.

Predstava rediteljke Dijane Milošević odigrana je na jezicima nacionalnih zajednica, i uvod je u međunarodni pozorišni festival INFANT koji će u Novom Sadu biti održan od 25. do 30. juna.

Glumci DAH teatra naveli su da su uvođenjem pozorišne akcije u javni prevoz želeli da dnevnu situaciju u autobusu učine neobičnom, podstaknu građane na toleranciju i ukažu na bogatstvo različitosti.

„Autobus je odabrano mesto kao zgusnuti prostor u kome se u svakodnevnom životu ‘testira’ naš suživot i tolerancija“, naveli su glumci DAH teatra.

Kako su autori predstave rekli, cilj im je i da ponovo otkriju sve ono što se izgubilo ili postalo nevidljivo u društvu, a stvarano je zajedničkim snagama multinacionalnog društva i deo je naše kulture već vekovima.

Autobus je ustupilo javno gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad, koje je tom podrškom želelo da doprinese razvoju kulture i boljem zajedničkom životu građana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar