U trendu

Odlazak jednog od najboljih glasova ex-Yu zabavne muzike

Miki Jevremović ide pravo u istoriju kao jedan od naznačajnijih pevača zabavne muzike u Jugoslaviji, koji je svojim izuzetnim glasom plenio pažnju svuda gde bi se pojavio i bio potpuno nadmoćan u vremenu kada nije bilo lako baviti se muzikom, ističu kolege slavnog pevača povodom njegove smrti.

Pevačica i muzička urednica Radio Beograda Bilja Krstić seća se da je prva ploča, koju je videla u životu, bila album „Pesma leta“ na kojem se nalazila pesma Mikija Jevremovića.

„Upamtila sam pevača sa izvanrednim glasom i kasnije nastavila da slušam sve što je radio. Bilo mi je drago kad god bi pobedio na nekom od festivala zato što sam se uvek sećala tog trenutka kada njegova muzika ulazi u moj život“, rekla je Krstić Tanjugu.

„U poslednje vreme mnogi odlaze, ali Miki Jevremović ide pravo u istoriju kao jedan od naznačajnijih pevača zabavne muzike u Jugoslaviji. Znam da je sada mnogo ljudi beskrajno tužno“, dodala je Krstić.

Kompozitor Kornelije Kovač ističe da je Jevremović bio prefekcionista u svemu, potpuno nadmoćan kada se cenio glas punog opsega, u vremenu kada nije bilo lako baviti se muzikom.

„Bio je obožavan od publike i jako cenjen od kolega. Bio sam prisutan na snimanju jedne njegove ploče kada je vraćao snimak šest puta zbog sopstvenog nezadovoljstva otpevanim, iako su ga producenti nagovarali da je sve u redu“, ispričao je Kovač Tanjugu.

On je istakao da je Jevremović bio jedan od najvećih pevača zabavne muzike.

„Siguran sam da je ostao u srcima mnogih koji su bili mladi šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka“, dodao je Kovač.

Kritičar i rok publicista Peca Popović kaže da je odlazak Mikija Jevremovića veliki gubitak za generaciju kojoj on pripada.

„Taj gubitak će sigurno obeležiti početak ove godine. Bio je to veliki pevač, koji je imao mnogo uspeha na jugoslovenskim festivalima zabavne muzike. Iako je bio iz Srbije, on je pođednako dobro prolazio na festivalima koji su se organizovali u različitim krajevima Jugoslavije“, rekao je Popović.

On je kazao da je Jevremović svojim izuzetnim glasom plenio pažnju svuda gde je pevao.

„U trenutku kada se na jugoslovenskoj pop sceni pojavio Đorđe Marjanović, Miki Jevremović je bio velika zvezda. Žao mi je i mislim da se uskoro neće ponoviti takav glas“, dodao je Popović.

Miodrag Miki Jevremović preminuo je danas u 75. godinu u Beogradu od posledica moždanog udara, objavile su „Novosti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.