U trendu

Odlična ocena pred titulu Evropske prestonice kulture

NOVI SAD – Predstavljajuči izveštaj nezavisnih eksperata panela Evropske komisije, kao i istraživanja tima za evaluaciju sačinjenog od nezavisnih eksperata profesora sa Univerziteta u Novom Sadu, Fondacija „Novi Sad 2021“ obeležila je dvogodišnjicu od dobijanja titule i najavila nove prostore i programe koji če obeležiti naredni period njihovog rada.

,,Poslednji izveštaj panelista nezavisnih eksperata Evropske komisije, iz juna meseca, vrlo afirmativnim pristupom daje pozitivne ocene o napretku projekta Evropska prestonica kulture“, ističe Vuk Radulović, rukovodilac sektora za razvoj programa Fondacije „Novi Sad 2021″.

Izveštaj upučen Novom Sadu jedan je od najpozitivnije ocenjenih, smatra Radulović i dodaje da je u izveštaju istaknut značajan napredak u razvoju programa projekta ovog i jasno definisanu umetničku viziju.

Takođe, pohvaljen je napredak najznačajnijih servisa koji se razvijaju u okviru projekta, poput Novosadskog volonterskog servisa, ali i započetih radova u okviru infrastrukturnih projekta.

Pozitivne ocene stigle su i za nezavisnost tima Fondacije i timski duh koja vlada među članovima tima.

Radulović podseća da je ovakva ocena samo dodatno potvrđena dolaskom Tibora Navračiča, Evropskog komesara za kulturu, mlade i obrazovanje u Novi Sad, kada je i on sam izjavio da se projekat „Novi Sad 2021” sprovodi na najbolji moguči način te naglasio da su rezultati veoma vidljivi i to samo dve godine od dobijanja ove prestižne titule.

Doc. dr Miroslav Vujičič i doc. dr Sanja Kovačič, ispred tima za evaluaciju sačinjenog od nezavisnih eksperata sa Univerziteta u Novom Sadu predstavili su način istraživanja i rada ovog tima ističuči značaj ovakvog pristupa i preliminarne rezultate istraživanja lokalne zajednice.

U novootvorenim prostorijama, direktor Fondacije „Novi Sad 2021“ Nemanja Milenkovič najavio je novu, ključnu fazu u obnovi i razvoju Kineske – kreativnog polisa i to simbolično od 13. oktobra, na dvogodišnjicu titule Evropske prestonice kulture.
Milenkovič i najavio, pored več otvorenih kulturnih stanica „Karavan” i „Eđšeg”, otvaranje kulturne stanice „Svilara” 23. oktobra ove godine, ali nove dve kulturne stanice „Opens“ i „Klisa“ koje če početi sa radom tokom 2019. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar