U trendu

Održan koncert „Naša deca“

BEOGRAD, 21. septembra (Tannug) – Na tradicionalnom koncertu „Naša deca“, uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“, u četvrtak uveče su u Domu Vojske u Beogradu nastupila deca čiji su roditelji zaposleni ili penzionisani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Podršku mladim talentima je svojim prisustvom pružio i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je doneo odluku da sva talentovana deca, učesnici koncerta, budu nagrađeni, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Vulin rekao je da, pored roditelja, svi treba da budu ponosni na ovakvu decu i poželeo im da uspeju, ma čime god rešili u životu da se bave, imajući stalno na umu da ih njihova Srbija voli.

Gosti koncerta bili su dečiji hor „Horislavci“ i čuveni virtuoz na harmonici Branimir Đokić, a dirigenti Pavle Medaković, Vojkan Borisavljević, Draško Janković i Mihajlo Petraš.

Iako je prethodno planirano da na koncertu „Naša deca“ nastupi 15 najtalentovanijih, stručni žiri je, zbog velikog broja izuzetno nadarene dece, odlučio da ove godine nastupi čak 28 izvođača.

Cilj je podsticanje muzičkog stvaralaštvo mladih, što i jeste osnovna ideja projekta Uprave za odnose sa javnošću „Naša deca“, kako je u pozdravnoj reči istakao načelnik Umetničkog ansambla, kapetan fregate Svetozar Vasileski.

Koncert je počeo uz zvuke klavira i šesnaestogodišnjeg Luku Tutunovića, koji je odsvirao Betovenovu Sonatu u F-Duru, a sledila je Magdalena Nešković s „Venčanjem u Troldhaugenu“, te Vukša Vučetić i Gilokovo „Sarabande“.

Mnogobrojna publika je potom imala priliku da uživa uz Bahovu Svitu u h-molu koju je na flauti, uz pratnju orkestra, odsvirala Aleksandra Tolić, a zatim i uz Mocartov Andante, C-Dur Kv 315, koji je na flauti odsvirala Teodora Radović iz Valjeva.

Stefan Lazić je na klaviru, uz pratnju orkestra, odsvirao I stav Bahovog Koncerta u f-molu, a Jovana Janjić „Godišnja doba za klavir“ (Avgust) od Čajkovskog, dok je Dimitrije Pavlov svoj talenat u sviranju fagota pokazao u Vajšendorfovoj „Temi sa varijacijama“.

Desetogodišnja Milica Miletić je otpevala „Nisam više malo dete“, a Petar Polkaposki poznatu pesmu Đorđa Balaševića „Samo da rata ne bude“.

Publiku je svirkom i pesmom takođe oduševio Kvartet Puškarević iz Kanjiže, a potom i trombonisti Lazar Petković i Jovana Vojinović čuvenom melodijom iz filma „Kum“, dok se virtuoznom svirkom na violini predstavio Sergej Skeledžija iz Novog Sada, koji je odsvirao Bramsovu „Mađarsku igru“.

Nina Jovanović iz Obrenovca je uz pratnju orkestra otpevala „Nek svud ljubav sja“, a Anđela Koruga i Anđela Tasić su oduševile čuvenim hitom grupe ABBA „The winner takes it all“.

Publika je burno pozdravila i najmlađe učesnice ovogodišnjeg koncerta, petogodišnje Nataliju i Teodoru Živković, koje su otpevale pesmu „Kolačići“, uz pratnju dečijeg hora „Horislavci“, a potom su gosti koncerta „Naša deca““ – „Horislavci“ otpevali i pesmu „Hajde, Jano“.

Milena Kostić iz Prokuplja je svoje glasovne mogućnosti pokazala pesmom „Zlatni dan“, dok su Una i Mia Ganić, prateći se na gitari i violini, otpevale legendarnu Koenovu „Haleluja“.

Staša Petraš je svirala Koncert za violinu i orkestar Kabalevskog, Sara Olujić Sen-Sensov Koncertni komad za hornu i orkestar, dok je Ana Tomić zablistala u ariji Nešun dorma iz Pučinijevog „Turandota“.

Nakon nastupa poznatog virtuoza na harmonici Branimira Đokića, svi učesnici ovogodišnjeg koncerta „Naša deca“ još jedom su pozdravili publiku, što je bila i prilika za zajedničku fotografiju s ministrom odbrane, a zatim i za druženje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.