U trendu

Održana komemoracija Šabanu Šauliću

BEOGRAD – Komemoracija Šabanu Šauliću, kojoj su prisustvovali porodica tragično nastradalog pevača, njegovi prijatelji, saradnici i poštovaoci, održana je danas u Skupštini grada Beograda.

Komemoraciju su prisustvovali i ministri Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Zoran Đorđević i Branko Ružić, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Među okupljenima su se bili i kumovi pokojnog pevača Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, kao i Dajana Paunović, Beki Bekić, Hasan Dudić, Dragana Mirković, Snežana Babić Sneki i drugi.

Predsednik Saveza estradno-muzičkih umetnika Dragiša Golubović kazao je da je teško prihvatiti istinu da Šaban Šaulić, kralj narodne muzike, više nije među nama.

„Kada je pevao verovali ste mu jer je u pesmu unosio svoju tananu dušu. Stvorio je toliko ličan stil da niko nije mogao da ga kopira. Počeo je karijeru jako mlad i sarađivao s mnogim istaknutim umetnicima. Njegove oči bile su ogledalo njegove duše, iskrile su kada je bio veseo i radostan, baš ga tako pamtimo, teško će nam biti, ali ostaće njegova pesma“, rekao je Golubović.

Od svog kuma se oprostila i pevačica narodne muzike Zorica Brunclik.

„Naši ljudi tuguju u celom svetu, tuguje region, porodica je neutešna. Kumovi tuguju. Ti si bio moj pevač, za sva vremena, putuj sa anđelima, naš ponosu i neka ti je večna slava“, kazala je Zorica Brunclik.

Šabanov dugogodišnji saradnik Rade Vučković kazao je da danas tuguje cela Srbija, Šabac i milioni obožavatelja slavnog pevača širom sveta.

„Najlepše melodije i tekstove napisao sam za tebe, samo si ti mogao tekstove da dovodiš do savršenstva. Bio si dobar, pošten, skroman čovek, nisi ni sam znao koliko veliki. Dogovorili smo se da ćemo da ostarimo zajedno, da se družimo u Krčedinu i pecamo. Izdao si me, otišao si pre mene i odneo deo mene“, rekao je Vučković.

Šabanov prijatelj i PR Goran Jovanović napomenuo je da poznati pevač ušao u srca miliona ljudi.

„Ostaju uspomene na svu pažnju i ljubav koju su darivao i ostaju pesme u koje si utkao dušu široku kao Dunav koji si toliko voleo“, rekao je Jovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar