U trendu

Održano scensko čitanje komada „Kao i sve slobodne devojke“

BEOGRAD – Na sceni „Radionica“ Narodnog pozorišta u Beogradu večeras je održano scensko čitanje komada „Kao i sve slobodne devojke“ dramske spisateljice Tanje Šljivar.

Monologe sedam tinejdžerki čitali su glumci i glumice iz ansambla Narodnog pozorišta, koji u poslednjih pet godina nisu imali premijeru na matičnoj sceni.
Komad „Kao i sve slobodne devojke“ koji se realizuje u režiji Ivane Vujić je dramski tekst o neophodnosti da se ode drugde, da bi se u potpunosti realizovala sopstvena seksualnost, o neophodnosti da se ode drugde kako bi se odlučivalo o sopstvenom telu i životu.
Tekst „Kao i sve slobodne devojke“ je imao praizvedbu u Dojče teatru u Berlinu, a ta predstava je pozvana na ovogodišnje Sterijino pozorje. Postavljen je i na sceni pozorišta Theater Paderborn, a u radijskoj verziji snimljen za WDR Radio u Kelnu.
Ovakvim događajem otvara se serija scenskih čitanja na novoij sceni „Radionica“ Narodnog pozorista na Gundulićevom vencu u okoviru koje će jednom mesečno biti čitani savremeni dramski tekstovi iz regiona, u reziji reditelja mlađe generacije, a u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.