U trendu

Omaž Beograda Dejvidu Bouviju od 5. maja u Kinoteci

Beograd će odati počast nedavno preminulom britanskom muzičaru Dejvidu Bouviju omažom koji će biti organizovan u Kinoteci od 5. maja do početka avgusta, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je, posle sastanka sa organizatorima izložbe Barbarom Garčević i producentom Sergejom Trifunovićem, rekao da je Beograd uvek bio prestonica regiona i grad na koji se drugi ugledaju i da je upravo zato veoma ponosan, jer će biti prvi grad u ovom delu Evrope koji će odati počast Dejvidu Bouviju, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Posebni omaž nedavno preminulom Dejvidu Bouviju trajaće od 5. maja do početka avgusta u Kinoteci, a u njegovom okviru Beograđani će moći da vide izložbu fotografija Dejvida Bouvija njegovog zvaničnog fotografa Brajana Rašića koji je jedan deo života proveo sa ovim vanvremenskim umetnikom i čitava izložba je rezultat želje da se ti trenuci ovekoveče“, istakao je Vesić.

On je naveo da će građani moći da vide i izložbu dela naših umetnika koja su posvećena Bouviju ili ispirisanih njegovima delom, reviju filmova u kojima je igrao britanski muzičar, a u Akademskom parku biće organizovan koncert posvećen Bouviju na kome će učestvovati naši poznati muzičari.

„Naša javnost će biti u prilici da vidi eklsuzivno i fotografije snimljene na njegovom poslednjem koncertu. Za moju generaciju Bouvi je bio deo našeg odrastanja i obrazovanja i preko čije muzike smo upoznavali svet i učili da pomeramo granice. Verujem da će ova izložba biti prilika da se sa njegovim delom i značajem upoznaju i mlađe generacije“, rekao je Vesić.

Producent izložbe Sergej Trifunović zahvalio je Vesiću i Beogradu na brzom odgovoru da se organizuje takva izložba.

On se nada da će organizovanje tog omaža biti znak da se Beograd ponovo na velika vrata vraća na umetničku scenu Evrope i da je ponovo grad u kome se umetnici i avangardna ostvarenja realizuju, kako je to bilo, ocenjuje, do devedesetih godina prošlog veka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar