U trendu

Opera „Koštana“ na otvaranju teatra „Bora Stanković“

BEOGRAD – Obnovljeno pozorište „Bora Stanković“ u Vranju biće otvoreno 21. oktobra izvođenjem opere Petra Konjovića „Koštana“ Narodnog pozorišta u Beogradu, nastale prema istoimenoj dramskoj priči Bore Stankovića u režiji Juga Radivojevića, najavljeno je iz vranjskog pozorišta.

Kako je saopšteno, Narodno pozorište u Beogradu, s poštovanjem i ljubavlju prema Bori Stankoviću, učestvovaće u otvaranju obnovljenog pozorišta u Vranju koje nosi ime tog čuvenog književnika i jednog od najznačajnijih pisaca srpskog realizma.

Ono što ovaj događaj čini posebnim, ogleda se i u činjenici da će vranjska publika biti u prilici da u svom gradu prvi put pogleda opersku predstavu.

U okviru svečanosti povodom otvaranja nove zgrade, Narodno pozorište u Beogradu predstaviće se dan ranije, 20. oktobra, i sa interaktivnom operskom predstavom za decu Volfganga Amadeusa Mocarta „Bastijen i Bastijena“, pod dirigentskom upravom Stefana Zekića, u režiji Ane Grigorović, kao i izložbom „Nečista krv i Koštana na sceni Narodnog pozorišta“, autora Dragana Stevovića i Dragice Gaćeše.

Projekat obnove pozorišta u Vranju i njegovog svečanog otvaranja realizovan je uz podršku Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić.

Tri dana kasnije, 23. oktobra, u Pozorištu „Bora Stanković“ počinju 39. „Borini pozorišni dani“, a festival će otvoriti predstava Narodnog pozorišta u Beogradu „Rodoljupci“, po tekstu Jovana Sterije Popovića, u režiji Andraša Urbana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.