U trendu

Opština Ivanjica: Nušićijada ostaje u Ivanjici

IVANJICA, 19. avgusta ( Tanjug) – Kulturna manifestacija „Nušićijada“ biće ove godine održana u Ivanjici, a lokalna samouprava se suprotstavila pokušajima da se festival premesti u Beograd.

Opština Ivanjica je danas, zbog kako tvrde, pokušaja unošenja zabune od strane nekih udruženja, objavila saopštenje u kojem podseća da je odlukom Skupštine opštine Ivanjica od 5. juna 2015. godine, festival „Nušićijada“ određen za stalnu manifestaciju u oblasti kulture od opšteg interesa za opštinu Ivanjica.

„Kulturna manifestacija „Nušićijada 2018“ održaće se u periodu od 24. avgusta godine do 26. avgusta ove godine u Ivanjici, u organizaciji Opštine Ivanjica, Doma kulture Ivanjica i Turističke organizacije opštine Ivanjica, navodi organizator.

„Odlukom Skupštine opštine Ivanjica, u oktobru 2009. godine, obnovljen je festival „Nušićijada“.Odlukom Skupštine opštine Ivanjica od 5. juna 2015. godine, festival „Nušićijada“, je određen za stalnu manifestaciju u oblasti kulture od opšteg interesa za Opštinu Ivanjica“, navodi se u saopštenju.

Udruženje građana KudeS učestvovalo je u obnovi i bilo deo same organizacije festivala „Nušićijada“, a predstavnik udruženja KudeS je samim podnošenjem ostavke u Organizacionom odboru kulturne manifestacije „Nušićijada 2018“ isključio isto iz svih aktivnosti na organizaciji i realizaciji navedene manifestacije.

Kako bi se izbeglo dovođenje u zabludu građana, Opština Ivanjica, ovim putem, kao izvorni osnivač i pokrovitelj manifestacije „Nušićijada“, poziva sve građane da posete kulturnu manifestaciju „Nušićijada 2018″, a medije da posete, isprate, odnosno uzmu aktivno učešće u promociji iste“, navedneo je u saopštenju.

Udruženje KudeS pokušalo je da ovu manifestaciju premesti u Beograd tvrdeći da je njihova ali se lokalna samouprava usprotivila.

Podršku ovoj manifestaciji daće i Nušićev unuk koji će se pojaviti na Nušićijadi u Ivanjici narednog vikenda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.