U trendu

Opština Voždovac prikazal maturantima film o Arčibaldu Rajsu

BEOGRAD – Opština Voždovac danas je organizovala prikazivanje dokumentarno-igranog filma o Arčibaldu Rajsu – „Čujte Srbi“, za učenike završnog razreda Osme beogradske gimnazije, koja se nalazi na terotriji te opštine.

Filma o istaknutom švajcarskom humanisti, forenzičaru i kriminologu koji je istraživao zločine nad srpskim narodom tokom Prvog svetskog rata, ispratili su maturanti u prepunoj svečanoj sali ove beogradske gimnazije, a direktorka Irena Brajević podvukla je kako je zahvalna na saradnji Gradu Beogradu i opštini Voždovac.

„Danas je prikazan dokumentarno-igrani film o Arčibaldu Rajsu pod nazivom ‘Čujte Srbi’, a u okviru dana evropske kulturne baštine. Učenici gimnazije uživali su u filmu i iskreno se nadam da ćemo i narednih godina imati ovakve i slične dobre prezentacije“, rekla je Brajević za Tanjug.

Pored filma, prikazana je i izložba fotografija učenika i profesora ove škole pod nazivom „Vek pobednika“, o Prvom svetskom ratu, povlačenju preko Albanije, dešavanjima na ostrvu Krfu, proboju Solunskog fronta…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.