U trendu

Osnovci iz GM biraju najbolji evropski film za mlade

BEOGRAD – Osmo izdanje manifestacije Nagrada mlade filmske publike Evropske filmske akademije (EFA Young audience award) održaće se u nedelju, 5. maja, istovremeno u 34 države Evrope, a ove godine u ulozi mladog žirija u Srbiji naći će se osnovci iz Gornjeg Milanovca.

Srbija je deo ovog projekta od njegovog osnivanja, a u skladu sa idejom o decentralizaciji kulture, od 2017. godine događaj izbora Nagrade mlade filmske publike se seli po gradovima, te je posle Beograda, Novog Sada i Niša ovogodišnji nacionalni domaćin ove prestižne manifestacije Gornji Milanovac.

Izbor Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije 2019. u Srbiji se organizuje pod pokroviteljstvom Filmskog centra Srbije, u okviru programa Slobodna Zona Junior, a u partnerstvu s Kulturnim centrom Gornjeg Milanovaca.

Na celodnevnom događaju u Kulturnom centru Gornjeg Milanovca, 90 devojčica i dečaka iz OŠ „Kralj Aleksandar I“, OŠ „Desanka Maksimović“ i OŠ „Sveti Sava“, kao i polaznici dečijih radionica Kulturnog centra, zajedno s vršnjacima iz svih delova Evrope izabraće najbolji film mlade publike između tri nominovana filma: „Los Bando“, „Najbolji ortaci“ i „Fajterka“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.