U trendu

Ostali smo bez velikana narodne muzike

BEOGRAD – Ostali smo bez velikana narodne muzike, talentovanog i društvenog čoveka koji je obeležio vreme u kome živimo, složili su se sagovornici Tanjuga Bilja Krstić, Bora Dugić i Petar-Peca Popović povodom vesti o smrti pevača Šabana Šaulića.

Hroničar pop kulture Peca Popović naglasio je da je Šaulić prošao „toplog zeca“ u javnosti tokom svoje karijere.

„Prešao je put od potcenjenog pevača do „Kralja narodne muzike“. Bilo je tu mnogo vere u sebe i taj autentični glas koji je obeležio istoriju naše narodne muzike. Šaulić je jedan od pevača koji će zauvek ostati u srcima poštovalaca narodne muzike. Velikan u najtačnijem značenju te reči. Bio je autentičan umetnik vredan poštovanja“, kazao je Popović.

„Da je samo otpevao „Dođi da ostarimo zajedno“ imao bi vrhunsku karijeru“, rekao je Popović.

Naš maestro na fruli Bora Dugić kaže da je Šaulić spadao među najtalentovanijue ljude koje je u svom životu upoznao.

„Bio je jako društven čovek, svestan svog talenta. Voleo je da razgali ljude u svom okruženju ne samo u profesionalnim angažmanima, već i ovako u prijateljskom druženju. Njegov odlazak je veliki gubitak za našu muzičkiu scenu. Njega je narod izabrao za najboljeg pevača i to vreme ne može da izbiše“, kazao je Dugić.

Pevačica i muzička urednica na Radio Begradu Bilja Krstić kaže da je teško opisati takav gubitak za našu muzičku scenu.

„U šoku sam. Pa on je pesmom grejao duše ljudima… Nenadoknadiv gubitak za sve nas. Njegov glas je neponovljiv i ostaće deo naše muzičke kulturne baštine. Napustio nas je velikan narodne muzike“, rekla je Krstić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike