U trendu

Ostavka predsednika UO NP Aleksandra Gatalice

BEOGRAD – Predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica podne je ostavku na tu funkciju, prenele su Večernje novosti.

Gatalica je u obrazloženju svoje odluke napisao da situacija u Narodnom pozorištu odavno nema nikakve veze sa umetnošću i teatrom, da je pre nedelju dana učinio napor da se štrajkači vrate razgovorima i da se inicira sastanak s predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja, ali su njegovi pokušaji propali.

Naveo je i da je zadovoljan što je jedna od njegovih poslednjib dužnosti na toj funkciji bila da otvori kupatila za baletske igrače, čiju je obnovu i pokrenuo.

„Nadam se da će prva enciklopedija Narodnog pozorišta, koju sam takođe inicirao, biti dovršena i bez mog učešća. Hvala članovima UO što su sve odluke, do poslednje, na 41. sednici, doneli jednoglasno“, naveo je Gatalica u obrazloženju.

Inače, članovi dramskog sindikat Singlus Narodnog pozorišta najavili su danas da će stupiti u štrajk 22. novembra, kada to pozorište slavi 150. rođendan. Odluku o stupanju u štrajk članovi sindikata predali su oko 14 časova upravniku i UO Narodnog pozorišta i na pisarnici Ministrastva kulture i Vlade Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar